О школи

Gde se nalazimo?

Osnovna škola „Milutin Smiljković“ nalazi se u selu Vinarcu. Nastava se odvija u dva odvojena objekta i to u matičnoj školi u Vinarcu i isturenom odeljenju škole u Priboju. Matičnu školu u Vinarcu pohađaju učenici od I do VIII razreda iz Vinarca i Donjeg Stopanjakao i učenici od V do VIII razreda iz Priboja i Zalužnja. Školu u Priboju pohađaju učenici od I do IV razreda iz Priboja i Zalužnja.

Od kad postojimo?

Škola je počela sa radom još 1910. godine u crkvenom konaku u Donjem Stopanju kao četvorogodišnja škola pod nazivom „Sveti Sava“ Nakon izvesnog vremena škola prerasta u osmogodišnju i dobija naziv „Radomir Putnik“, da bi 1963.godine dobila sadašnji naziv, tj.“Milutin Smiljković“. Renovirana je 2000. godine i dobila je sadašnji izgled.

Čime raspolažemo?

Trenutno raspolažemo sa: 10 učionica, 2 specijalizovane učionice, informatičkim kabinetom, radionicom za nastavu TO, dva terena za sport (na otvorenom), bibliotekom opremljenom sa više od 5000 knjiga i dečijih časopisa, tri mokra čvora, kancelarijama za: direktora, nastavnike, pedagoga, sekretara, šefa računovodstva. Pored skromne opreme koju posedujemo u školi, nastojimo da stalno unapređujemo kvalitet nastave i vannastavnih aktivnosti koračajući u susret interesovanjima i potrebama naših učenika.

 

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.